Wednesday 8 July 2009

Δυσκολίες

Νοτιάδες, υγρασία, βροχή! Κάπως έτσι είναι ο καιρός από τα μέσα Ιουνίου αποτέλεσμα να έχει καεί σχεδόν όλο το θυμάρι και αυτό που άνθισε δεν το δουλεύουν, τεμπελιάζουν τα κορίτσια στις κυψέλες είπαν να κάνουν διακοπές φέτος!Δύσκολο το φετινό καλοκαίρι που να βρεις κουράγιο να πας στα μελίσσια. Το τελευταίο χαρτί παίζεται στα όψιμα θυμάρια στα ψηλά, καθημερινές μεταφορές αυτές τις μέρες, προσπαθώ να κρατήσω τη ψυχραιμία μου έχω ξαναπεράσει τέτοια καλοκαίρια άλλα ο φετινός καιρός δεν μου έχει ξανατύχει, τροπικό το φετινό καλοκαίρι στο Αιγαίο με βάση και από αυτά που διαβάζω και από τους φίλους από τη Μύκονο και τη Πάρο, τα ίδια ακούω και από την Άνδρο.
Πάντως ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και κάθε δυσκολία είναι πάντα μια πρόκληση.


το καμμένο


αυτό δεν έδωσε πάει να καεί

... ίσως τα μπουμπούκια




Νίκο Καλό Ταξίδι

6 comments:

galifabee said...

Αγαπητέ Λάμπρο στο Ηράκλειο το θυμάρι δείχνει να πηγαίνει καλά φέτος τα άνθη του είναι λίγο μεγαλύτερα από πέρσι και τα μελισσοκομία μυρίζουν από μακριά τουλάχιστον εκεί που είμαι εγώ βλέπω ότι έχει δροσούλα το πρωί που πιστεύω ότι βοηθάει και η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 30 βαθμούς και ο αέρας είναι από τον βορρά και πιστεύω ότι αυτό κρατά την θερμοκρασία χαμηλά γιατί ένας καύσωνας θα είναι καταστροφικός τώρα δεν ξέρω πόσο θα δίνει πάντως βλέπω ότι ο καιρός δεν έχει σημαντικές αλλαγές μακάρι ακούω για την Σητεία παράπονα ότι έχει ξεραθεί το θυμάρι αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.

İlhami Uyar said...

Dear Lambros Manis,as you know global warming effected all flora faunaas a result Greece were effected this condotion ,we werent get eneough honey in here since 2 years ,climate chancing very hot and no rain during summer season.year by year harvest decraising,We hope this condotion ended as soon as possible time.Best wishes,stay well.

Anestis Ketsetzidis said...

Σε πρόσφατη επίσκεψη στη Πάρο,είχα τη χαρά να γνωρίσω το Μάρκο και να πάω στα μελίσσια του.
Είναι ήρωες οι άνθρωποι στα μικρά νησιά που ασκούν την τίμια μελισσοκομία.
Οι χάλια δρόμοι,η ανομβρία,η λιγοστή ανθοφορία,σφίγκες κτλ,είναι προβλήματα που εμείς στην ηπειρωτική Ελλάδα έχουμε τρόπους και τα λύνουμε.
Καλές παραγωγές σε όλους και καλό κουράγιο,ειδικά στους νησιώτες αγωνιστές.
Καλό βράδυ.

GRAINBOW said...

Λαμπρο φετος τα ανθη του θυμαριου ειναι πολυ καλυτερα απο περυσι,και οι επιμονοι νοτιαδες(ΝΔ κυριως) με τα υψηλα ποσοστα υγρασιας(ειδικα τη νυχτα)ειναι αυτα που διατηρουν το θυμαρι ζωντανο!
Πιστευω οτι ειναι μια νορμαλ προς καλη χρονια για το θυμαρι.
Στην περιοχη μου ξεκινησε το πρωτο 10ημερο Ιουνιου και ελπιζω οτι θα δινει μεχρι τις 15-20 Ιουλιου.
Καλως ερχοντων των πραγματων θα τρυγησω κατα τις 10 Αυγουστου.
Καλα να ειμαστε ως τοτε!!!

Beekeeper said...

ηρωες! αλλα το μέλι τους κορυφαίο!

skyrianbee said...

grainbow τι να πω μακάρι να πάνε όλα καλά, εδώ πάντως χάλια, να σται όλοι καλά παιδιά καλό καλοκαίρι