Tuesday 18 March 2008

παπαρούνες το Μάρτιο


"Όλες οι παπαρούνες τον Μάιο ανθίζουνε" τραγουδάμε τη Πρωτομαγιά εδώ στο νησί. Κι όμως φέτος οι παπαρούνες άνθησαν από το Μάρτη. Μέχρι να δούμε τα άνθη της αμυγδαλιάς άνθησαν και οι παπαρούνες, πρώιμη πολύ ανθοφορία παρέα με πολλές άλλες που βεβαίως αλλάζουν όλα τα δεδομένα στους μελισσοκομικούς χειρισμούς.
Τα μελίσσια γονεύουν συνέχεια και όπως είδα στο blog του Κώστα φτιάχνουν και κηφήνα, αρχίζει σιγά σιγά να τα πιάνει ο "οίστρος".
Πάντως εδώ παραδοσιακά περιμένουμε τη Μαρτίνα (η τελευταία παγωνιά του χρόνου που συνήθως συμπίπτει με την εαρινή ισημερία) γι αυτό και υπάρχει μια συγκρατημένη διάθεση σε σχέση με τους χειρισμούς.
Ξανάρχεται λοιπόν στο προσκήνιο το θέμα της σύγχρονης μελισσοκομίας, δηλαδή άλλοι χειρισμοί σε σχέση με αυτά που μας έμαθαν οι παλαιοί μελισσοκόμοι ή όλα αυτά που διαβάζαμε στα βιβλία κάποτε.
Καλή άνοιξη συνάδελφοι.

7 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
witchofdaffodils said...

Για την τέχνη σας λίγα πράγματα γνωρίζω. Πάντως προσπαθώ φιλότιμα να κατανοήσω τα λεγόμενά σας.

Οι φωτό όμως είναι άλλο πράγμα, ζήλεψα πρωινιάτικα :)

καλημέρα

skyrianbee said...

Γεια σου μάγισσα όσο πιο πολύ επισκέπτεσαι τα μελισσοblog τόσο πιο κόντα θα έρθεις στη μελισσοκομική τέχνη. Οι παπαρούνες ειλικρινά είναι όμορφες άλλα βιάστηκαν να ανθίσουν και αυτό δημιουργεί προβλήματα κατα τη γνώμη μου στους μελλοντικούς χειρισμούς.

markos aliprantis said...

Αν θυμάμαι καλά πρόπερσυ είχα βγάλει φωτό παπαρούνα από τα μέσα Φλεβάρη.Όπως όλα αλλάζουν με την κλιματική αλλαγή έτσι πιστεύω και οι μέλισσες προσαρμόζονται ανάλογα.

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Δυστυχώς πολύ πρώϊμη άνοιξη φέτος και χωρίς σταγόνα βροχή. Τι θα γίνουμε αργότερα; Τα μελίσσια στις αμυγδαλιές δεν χάσανε ούτε ώρα όχι μέρες όπως άλλες φορές. Άλλες χρονιές τώρα ξεκινούσαν, ενώ τώρα τα μισά είναι πατωμένα. Καλό βράδυ.

İlhami Uyar said...

Dear collauge,as I saw as,your flora and fauna same with us.And they appear very nice.Have a good wörk,I wish perfect season all beekepers.Best regards

manos said...

kaι στην κρητη τα ιδια