Monday 17 September 2007

Varroa 2

Καταπολέμηση της varroa με βάση το σκόρδο,στο 2ο τεύχος της Μελ/κής Επιθεώρησης του 2006 (σελίδα 107) αναγράφονται οι εξής δύο τρόποι χρησιμοποιήσης του σκόρδου.
α) Σκελίδες φρέσκου σκόρδου στύβονται και το εκχύλισμα αναμιγνύεται με σιρόπι (1:1) σε αναλογία ένα μέρος σκόρδου και τέσσερα μέρη σιροπιού. Σε κάθε μελίσσι δίνονται 15 γραμμάρια απο την παραπάνω ανάμειξη 4 φορές σε διαστήματα 12 ημερών.
β) Σκόνη σκόρδου αναμιγνύεται με ζάχαρη άχνη σε αναλογία ένα μέρος σκόρδου και 4 μέρη ζάχαρης άχνης. Το κάθε μελίσσι σκονίζεται με 15 γραμμάρια απο την παραπάνω ανάμιξη 4 φορές σε διαστήματα 12 ημερών.
Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλα λέω να το κάνω το χειμώνα. Προς το παρόν λόγω του οτι ο γόνος είναι πολυ πεσμένος αυτη την εποχή κάνω τους ψεκασμούς με αιθέρια έλαια, επίσης ταίζω με σιρόπι στο οποίο έχω ρίξει αιθέρια έλαια (με τις αναλογίες που έχω αναφέρει στη προηγούμενη συνταγή) κάποια πιο αδύναμα και ασθενή μελίσσια.
Καλή επιτυχία.

3 comments:

μελονικος said...

Δοκίμασε το νεύτη. Ξέρω χρόνια πως πεύτουν. Δεν κάνει ζημιά. Να είναι όμως νέύτη. Όχι χημικά. Θέλω και εγώ να πειραματιστώ.

skyrianbee said...

Να σου πω την αλήθεια νίκο με τρομάζει κάπως το νεύτι, θα το έχω υπ΄όψιν

skyrianbee said...
This comment has been removed by the author.