Thursday 8 May 2008

για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Ευχαριστώ όλους τους φίλους-blogers μελ/μους για τις ευχές σας.
Μέσα στο χαμό του Μαϊού και ενώ τα μελίσσια γεμίζουν πληθυσμούς και ετοιμαζόμαστε για το θυμάρι, θα ήθελα να αναφερθώ στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που υπήρχε στο blog με θέμα το μέλλον της βιολογικής μελ/μιας στην Ελλάδα.
Στους 69 ψηφοφόρους οι 54(78%) πιστεύουν πως ναι υπάρχει μέλλον σε αυτό το θέμα, αποτέλεσμα το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι μονόδρομος όσο δύσκολος και αν είναι αυτός ο δρόμος. Και εδώ έρχεται και το δώρο των μελισσοblog οπού μπορείς να βρεις και να συζητήσεις πολλούς εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των μελισσοσμηνών σου. Πιστεύω ότι μπορείς να έχεις μελίσσια ανθεκτικά στις ασθένειες με τους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης ασθενειών(είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη χρήση αιθέριων ελαίων στις κυψέλες μου).
Σεβαστή η ψήφος των 15(21%) φίλων, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πιστοποίησης βιολογικό μέλι στην Ελλάδα και με τον χαμό που γίνεται με τις ασθένειες αρχίζεις και έχεις σημαντικές απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο καταφεύγεις στα φάρμακα και όλο αυτό δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο.
Ενα σοβαρό μελισσοκομικό θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, ευχαριστώ τους φίλους που ψήφισαν.

2 comments:

markos aliprantis said...

Λάμπρο όπως έχω ξαναγράψει σε διάφορα blog δεν χρησιμοποιώ κανένα φάρμακο για κανένα λόγο ούτε και είμαι γραμμένος σε καμιά επιδότηση φαρμάκων.Και όμως δεν μπορώ να πάρω πιστοποίηση λόγω της άναρχης δόμηση του νησιού.Δεν υπάρχει περιοχή χωρίς σπίτια και απλές καλιέργιες στην ακτίνα που ζητάνε.Βέβαια δεν έχω λαδώσει κανέναν ούτε και έκανα προσπάθεια.Πάντως μένω ευχαριστημένος για την τιμή που το δίνω και το κυριότερο δεν μου εχει μείνει μέλι καθόλου απο πρίν τα Χριστούγεννα.

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ said...

μεγάλο εμπόδιο είναι και τα μαγαζιά εμπορίας μελισσοκομικών που σπρώχνουν στην αντίθετη πλευρά λες και κάνουμε καλλιέργεια αντί για μελισσοκομία.και η εξάρτηση από τις πιστοποιήσεις δύσκολη.